METODOLOGIA DEL PROGRAMA DE SENSIBILITZACIÓ AMBIENTAL HAZLO VERDE MISIÓN #SALVEMOSLOSBOSQUES

A través del programa de sensibilització ambiental treballarem quatre aspectes fonamentals.

Transversalitat

La iniciativa educativa i de sensibilització per salvar els boscos es pot treballar de forma transversal a través de diferents matèries.

Primària: Ciències Socials, Educació Artística, Llengua, Ciències de la Natura i TIC.

ESO: Biologia i Geologia, Tecnologia, Educació Plàstica i Visual, i Iniciació a l'Activitat Empresarial i Emprenedora.

Aprenentatge per projecte

El programa contempla la presentació de dos projectes diferents segons el cicle educatiu.

Primària: disseny d'un cartell publicitari destinat a sensibilitzar el públic sobre la necessitat de protegir els boscos.

ESO: creació d'un vídeo de sensibilització.

Projectes cooperatius

Hazlo Verde posa l'accent en la feina cooperativa dins del marc de la nova realitat educativa. El format facilita que l'alumnat participi de forma grupal, siguin equips grans o petits, a classe o en línia, per aconseguir un objectiu comú: transmetre la importància dels boscos en l'ecosistema. Es potencien tant les destreses grupals com les interpersonals, ja que l'alumnat ha de prendre decisions i resoldre conflictes fins a aconseguir el resultat final.

Competència tecnològica

El programa està plantejat perquè es pugui seguir de forma digital, tal com indiquen les directrius dictades pel Ministeri i les conselleries d'Educació de tot el territori. L'objectiu és facilitar el treball de centres i docents en el nou curs i millorar les competències tecnològiques de l'alumnat.