PREGUNTES FREQÜENTS

CONCURS ESCOLAR “HAZLO VERDE. MISIÓN #SALVEMOSLOSBOSQUES”
5a EDICIÓ 2020-2021

QUI HI POT PARTICIPAR?

En el concurs “Hazlo Verde. Missió Misión#Salvemoslosbosques” poden participar tots els i les alumnes dels centres educatius públics, concertats i privats, escolaritzats en educació primària (de 3r a 6è curs) i ESO (de 1r a 4t curs).

Per això, establim tres categories de participació.

 • CAT. A. Classes de 3r a 4t curs de primària.
 • CAT. B. Classes de 5é a 6è de primària.
 • CAT. C. Classes de 1r a 4t d'ESO.

COM SÓN ELS GRUPS DE PARTICIPACIÓ?

Tota la classe hi participa formant un sol grup i presentant un únic treball desenvolupat entre tots els i les alumnes o escollit a partir de les diferents propostes que hagin pogut treballar en grups més petits. Al material didàctic trobareu alguns suggeriments per fer-ho.

Per circumstàncies derivades de la pandèmia del coronavirus, la modalitat de participació podrà patir modificacions per adaptar-se a les mesures que hagin d'adoptar els centres educatius a fi de protegir la salut. Per tant, en cas que per motius sanitaris l'escola estigui obligada a dividir l'aula en grups, es permetrà de forma excepcional la participació de grup/treball. En qualsevol cas, per motius logístics i econòmics, el nombre màxim d'alumnes que participin amb el conjunt dels grups aula no podrà superar, en cap cas, el màxim de 38 alumnes per aula.

ELS I LES ALUMNES ES PODEN REGISTRAR I PARTICIPAR-HI PEL SEU COMPTE?

No. Per participar en el concurs és necessari que un/a educador/a del centre s'encarregui del registre.

QUINA FEINA EXTRA SUPOSA PER AL O LA DOCENT?

Aquest programa està integrat en el currículum educatiu. Per això no suposa cap feina addicional. El material didàctic que facilitem permet que cada educador/a desenvolupi a l'aula (en funció del temps i les possibilitats) els continguts i activitats que consideri oportuns per introduir els seus i les seves alumnes en la temàtica del concurs i facilitar el posterior treball de participació.

El grau d'implicació en la supervisió i l'ajuda als seus i les seves alumnes en el desenvolupament del treball de participació serà decisió de cada docent. Aquest només es compromet a explicar-los l'activitat i a fer-nos arribar, posteriorment, els treballs de participació.

QUINA ÉS LA VINCULACIÓ DEL CONCURS ‟HAZLO VERDE” AMB LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES?

Aquest programa de sensibilització ambiental i els seus materials didàctics s'han desenvolupat en funció del currículum i es poden treballar de forma específica en les matèries següents.

Educació primària: Ciències Socials, Educació Artística, Llengua i Ciències de la Natura i TIC.

Educació secundària: Biologia i Geologia, Tecnologia, Educació Plàstica i Visual, i Iniciació a l'Activitat Empresarial i Emprenedora.

Això no obstant, si voleu saber-ne més, podeu consultar la vinculació curricular en els materials didàctics.

ÉS OBLIGATORI FER LES ACTIVITATS DE LES UNITATS DIDÀCTIQUES?

No. El programa escolar proporciona eines, dinàmiques i exemples per facilitar al/a professor/a la feina d'introduir els seus i les seves alumnes en la temàtica mediambiental i abordar el treball que s'ha de presentar.

HI HA UNES ESPECIFICACIONS OBLIGATÒRIES PER AL TREBALL?

Si els formats del treball han de ser els següents:

 • Categoria A i B: una imatge en format JPG o GIF amb un pes màxim de 2 MB, acompanyada d'un document descriptiu (PDF, PPT, DOC o TXT) amb una extensió màxima de 10 pàgines.
 • Categoria C: un vídeo en format AVI, MP4 o MOV, amb una durada màxima d'un minut i un pes màxim de 100 MB, acompanyat d'un document descriptiu (PDF, PPT, DOC o TXT) amb una extensió màxima de 10 pàgines.
 • Ambdós formats hauran d'anar acompanyats d'un títol que no superi els 140 caràcters.

En qualsevol cas, els o les docents haureu d'escanejar, fotografiar o pujar el treball o el vídeo per poder-lo penjar a la web.

HI HA UNES ESPECIFICACIONS OBLIGATÒRIES PER A LES FOTOGRAFIES?

En el projecte no caldrà que es mostrin les cares dels i les alumnes. Igualment, us haureu d'assegurar que disposeu dels documents de cessió dels drets d'imatge dels i les alumnes que poguessin aparèixer a les imatges pujades. En el cas que es mostrin, els/les professors/es sereu els responsables dels drets d'imatge dels nens/es.

Si es fan servir continguts o imatges propietat de tercers, us haureu d'assegurar que estan lliures de drets o que disposeu dels drets de propietat intel·lectual corresponents, amb l'extensió que resulti necessària segons els termes d'aquesta convocatòria.

A més, els i les alumnes poden comptar amb totes les tècniques a les quals puguin accedir per treballar les imatges: des de les més tradicionals, com el collage (fent servir pega i tisores) fins a qualsevol programa d'ordinador que els permeti tractar imatges (Photoshop, editors en línia, etc.).

COM ENVIEM EL TREBALL?

 • Per descomptat. Quan el/la docent els hagi explicat com ha de ser el treball que han de presentar, els i les alumnes poden dedicar tot el temps que vulguin al desenvolupament del seu treball fora de l'aula.
 • En funció del format escollit, assegureu-vos que l'arxiu es troba dins dels paràmetres descrits en el punt anterior: pes, durada, extensió del document, etc.
 • Feu clic a la secció "Puja el treball".
 • A la secció "Títol", escriviu el títol o la frase que hagi escollit la classe per al treball presentat (màxim 140 caràcters).
 • Seleccioneu l'arxiu.
 • Rebreu al correu electrònic un correu automàtic que us confirmi que s'ha pujat el treball correctament.
 • Mentre quedi pujat i no ‟confirmat”, podreu modificar el projecte, editar-lo, canviar el títol, etc.
 • Finalment, feu clic al botó ‟Confirmeu el treball”. Quan hàgiu fet clic en aquest botó, ja no podreu modificar res que hàgiu pujat i el projecte passarà a ser valorat pel jurat.
 • Rebreu al correu electrònic un correu automàtic que confirmarà que s'ha enviat correctament.

ELS ALUMNES PODEN TREBALLAR DES DE CASA?

Per descomptat. Quan el docent els hagi explicat com ha de ser el treball que han de presentar, els alumnes poden dedicar tot el temps que vulguin al desenvolupament del seu treball fora de l'aula.

I SI TENIM MÉS DUBTES SOBRE COM FER EL TREBALL O QUALSEVOL ALTRA QÜESTIÓ PEDAGÒGICA?

No passa res. Us podeu posar en contacte amb nosaltres i us ajudarem. Un equip de professionals resoldran els vostres dubtes. Per fer-ho truqueu al 900 670 686 (telèfon gratuït) o empleneu aquest formulari.

També ens pots fer consultes a través del número de Whatsapp 686 980 767.